http://www.multiplikator.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
14 Maja 2024, 09:20:40

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
GALERIA:
prosimy o publikowanie tylko tych zdjęć z rybami, które są zgodne z zasadą "no kill".
131180 wiadomości w 5714 wątkach, wysłane przez 2635 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Walterinalm
* Strona główna Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Multiplikator.pl
|-+  Wędkarstwo Castingowe
| |-+  Off Topic (Moderatorzy: Urso, Pike)
| | |-+  Zabawy w kuchni
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 3 [4] 5 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zabawy w kuchni  (Przeczytany 29406 razy)
jaca

Wiadomości: 3661


Jelenia Góra

multi-obsesja


« Odpowiedz #45 : 20 Grudnia 2007, 18:49:48 »

 Grin Grin Grin no tak jest pewna grupa "odporna na wiedzę"
Zapisane

Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
JJ

Wiadomości: 3591


Jabłonna


« Odpowiedz #46 : 20 Grudnia 2007, 19:27:54 »

Przepis zasłyszany chyba w TV. Dotyczył łososia, ja robię z tęczaka.
40% octu ryżowego
60% sosu sojowego
świeży starty imbir

Mieszamy ocet ryżowy z sosem sojowym, dodajemy świeży, starty imbir. Pstrąga/łososia (surowego) kroimy na cienkie plasterki. Układamy w czymś i zalewamy mieszanką octu, sosu sojowego i imbiru. Po ok. pół godzinie nadaje się do zjedzenia. Można podawać z ryżem. Proporcje sosu i octu ryżowego podałem orientacyjnie, proponuję eksperymentować. Podobnie czas marynowania - im dłużej tym bardziej ryba będzie 'ugotowana'. Smacznego.

Najbardziej mi do tego przepisu pasuje jasny sos sojowy.
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2009, 19:08:05 wysłane przez JJ » Zapisane

Pozdrawiam
Sith
Redaktor/Moderator
*****
Wiadomości: 541


Pyrzyce

Eat, Sleep, ... Go Fishing


« Odpowiedz #47 : 20 Grudnia 2007, 21:46:43 »

susi czi gotowasi? Wink ok
Zapisane


"Catch and Release - fishing is a lot like golf. You don't have to eat the ball to have a good time"
BLOG
JJ

Wiadomości: 3591


Jabłonna


« Odpowiedz #48 : 24 Czerwca 2009, 19:07:00 »

Odświerzam Smiley W pierwszym poście tego wątku jest przepis na ogórki które niektórzy mieli okazję ostatnio spróbować.
Zapisane

Pozdrawiam
Maraf

Wiadomości: 1233

Poznań


« Odpowiedz #49 : 24 Czerwca 2009, 19:19:05 »

Wystarczy, że pomyślę dostaje slinotoku. Niestety gdy gdy widze tylko te ogórki puszczają mi wszellkie hamulce, kultura, dobre maniery, wychownie niezgorsze co mowi aby...Pożeram nie myśląc nawet o reszcie towrzystwa, ba zdarza mi sie wypić zalewę i jeszcze obwąchiwać słoik po konsumpcji. Za te ogórki @JJ z pewnością mógłby wycyganic cały mój sprzęt castingowy... Wink
Maraf
Zapisane

coincidentia oppositorum...
JJ

Wiadomości: 3591


Jabłonna


« Odpowiedz #50 : 24 Czerwca 2009, 19:40:21 »

Za te ogórki @JJ z pewnością mógłby wycyganic cały mój sprzęt castingowy... Wink

Muszę to przemyśleć  Smiley Ciekawe co bym dostał za regularne dostawy - np. 100l rocznie przez najbliższe 5 lat Grin
Zapisane

Pozdrawiam
Maraf

Wiadomości: 1233

Poznań


« Odpowiedz #51 : 24 Czerwca 2009, 19:45:00 »

Za te ogórki @JJ z pewnością mógłby wycyganic cały mój sprzęt castingowy... Wink

Muszę to przemyśleć  Smiley Ciekawe co bym dostał za regularne dostawy - np. 100l rocznie przez najbliższe 5 lat Grin
@JJ !
O sexie Wink pisz tylko na priv Kiss
Maraf
Zapisane

coincidentia oppositorum...
zoltar70

Wiadomości: 161


TARNÓW


« Odpowiedz #52 : 24 Czerwca 2009, 22:36:04 »

"Leszcz na dziko"
Leszcza ( conajmniej 1,2 kg ) skrobiemy i sprawiamy, ale zostawiamy łeb i płetwy. Do brzucha dajemy grubo pokrojone plasterki cebuli posypane przyprawami do smaku. Przyprawami posypujemy też z zewnątrz. Dobrze jest dodać zupę cebulową z torebki, wtedy zrobi się nam fajny sos.
Całość szczelnie zawijamy w folię aluminiową i dusimy ok. 50 minut. Można w żarze z ogniska, na grillu lub w piekarniku. Zależy czym w danej chwili dysponujemy. Po ok.30 minutach obracamy na drugi bok. Można dusić dłużej, bo chodzi oto aby cebula była mięciutka.
Już mam odruch Pawłowa.   Smiley
Zapisane
zamki

Wiadomości: 5673


u siebie


« Odpowiedz #53 : 24 Czerwca 2009, 22:55:24 »

Coś czuję, że trzeba będzie wziąść nad Odrę jakiś sprzęt gruntowy i zasadzić sie na lescza których tam ponoć jest jeszcze kilka..  ok
Zapisane

www.morskietrocie.e-fora.pl
Debili siać nie trzeba-sami się rodzą !!! SZOK !!!
 Jak jadę na ryby to ja nic nie muszę,  jak ja jadę na ryby to ja nawet ryb łowić  nie muszę. !
JJ

Wiadomości: 3591


Jabłonna


« Odpowiedz #54 : 11 Września 2014, 22:03:28 »

Dwa przepisy które ostatnio wypróbowałem, obydwa godne polecenia:
gravlax
łosoś pieczony powoli
Zapisane

Pozdrawiam
Maraf

Wiadomości: 1233

Poznań


« Odpowiedz #55 : 12 Listopada 2014, 10:07:40 »

Szybki i dziecinnie prosty sos (zimny) do mięs i innych też sie nadaje. Miksujemy blenderem broskwinie z puszki z lagodną musztardą. Odrobine pieprzu. Caly sekret w proporcjach. Wszystko zależy od użytych surowców. Jeśli dodamy za dużo musztardy bedzie mustarda brzoskwiniowa zamiast sosu. Tak więc miksujemy brzoskwinie i stopniowo dodajemy musztarde próbując. Palce lizać Smiley
M.
Zapisane

coincidentia oppositorum...
mekamil
Redaktor/Moderator
*****
Wiadomości: 3011


Łódź

Uć Casting Team


« Odpowiedz #56 : 12 Listopada 2014, 19:55:47 »

Ja czasami lubię wysmarować pieczone mięso 'sosem' z miodu i musztardy francuskiej. Ten sam problem - odpowiednie proporcje Smiley
Zapisane

dyskusja z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - poprzewraca figury, nasra na szachownicę i powie, że wygrał!
Maraf

Wiadomości: 1233

Poznań


« Odpowiedz #57 : 12 Listopada 2014, 21:38:56 »

Ja czasami lubię wysmarować pieczone mięso 'sosem' z miodu i musztardy francuskiej. Ten sam problem - odpowiednie proporcje Smiley
Są specjalne musztardy miodowe Devlaya, Kamisa i kogo tam jeszcze. A tu nieco przepisów na typowe sosy tego typu: http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/sos-miodowo-musztardowy
M.
Zapisane

coincidentia oppositorum...
Klayman

Wiadomości: 674


Warszawa


« Odpowiedz #58 : 13 Listopada 2014, 10:02:26 »

Ja też lubię pobawic się czasdem w kuchni Smiley
Zapisane

Pozdrawiam
Klay
jaca

Wiadomości: 3661


Jelenia Góra

multi-obsesja


« Odpowiedz #59 : 17 Listopada 2014, 09:25:19 »

Ja też lubię pobawic się czasdem w kuchni Smiley
Mistrzu, kiedy mogę się wprosić na tak piekną goloneczkę  ok
Ps. Wyglada tak apetycznie, że oblizałem monitor Cool Grin
Zapisane

Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
Strony: 1 2 3 [4] 5 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!