Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
14 Maja 2024, 13:26:57
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:
Szukanie zaawansowane
GALERIA:
prosimy o publikowanie tylko tych zdjęć z rybami, które są zgodne z zasadą "no kill".
131180
wiadomości w
5714
wątkach, wysłane przez
2635
użytkowników
Najnowszy użytkownik:
Walterinalm
Forum Multiplikator.pl
Wędkarstwo Castingowe
Off Topic
(Moderatorzy:
Urso
,
Pike
)
Zabawy w kuchni
« poprzedni
następny »
Strony:
1
...
3
4
[
5
]
Autor
Wątek: Zabawy w kuchni (Przeczytany 29407 razy)
Klayman
Wiadomości: 674
Warszawa
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #60 :
17 Listopada 2014, 12:49:06 »
Jacku, jak będę kolejne robił to dam znać
raz w miesiącu mniej więcej mi takowe wyjeżdżają z piekarnika
Dzięki - lizanie monitora było największym komlementem
Zapisane
Pozdrawiam
Klay
zygus
Wiadomości: 411
Piła
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #61 :
20 Grudnia 2014, 21:38:18 »
Cytat: JJ on 20 Grudnia 2007, 19:27:54
Przepis zasłyszany chyba w TV. Dotyczył łososia, ja robię z tęczaka.
40% octu ryżowego
60% sosu sojowego
świeży starty imbir
Mieszamy ocet ryżowy z sosem sojowym, dodajemy świeży, starty imbir. Pstrąga/łososia (surowego) kroimy na cienkie plasterki. Układamy w czymś i zalewamy mieszanką octu, sosu sojowego i imbiru. Po ok. pół godzinie nadaje się do zjedzenia. Można podawać z ryżem. Proporcje sosu i octu ryżowego podałem orientacyjnie, proponuję eksperymentować. Podobnie czas marynowania - im dłużej tym bardziej ryba będzie 'ugotowana'. Smacznego.
Testowałem w tym roku jakiś czas temu
przepis pierwsza klasa
Zapisane
Marines Casting Team
jaca
Wiadomości: 3661
Jelenia Góra
multi-obsesja
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #62 :
22 Grudnia 2014, 16:39:24 »
Pozostało, jedynie kupić karpia i w te Święta będzie czym "zakąszać"
Zapisane
Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
BOB
Wiadomości: 3530
Warszawa
Robert
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #63 :
22 Grudnia 2014, 17:05:27 »
Co prawda to prawda
Zapisane
NIECH SIĘ WĘDKI GNĄ A NIE ŁAMIĄ
wełpa
Wiadomości: 1770
Schneidemühl
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #64 :
22 Grudnia 2014, 17:22:58 »
Cytat: jaca on 22 Grudnia 2014, 16:39:24
Pozostało, jedynie kupić karpia i w te Święta będzie czym "zakąszać"
Karpia? Fe karp jest, jutro jadę na sandałka jak nie złowię to kupię.
A mięsko przednio wygląda, ja w tym roku nie mam czasu pilnować jadę po odbiór gotowego dobra.
Zapisane
Bo człowiek bez pasji nudzi swoją duszę.
minecjusz
Wiadomości: 955
Orzechowo
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #65 :
22 Grudnia 2014, 17:39:31 »
Lepiej nie wklejajcie tych zdjęć, bo do któregoś z was przyjadę na święta jako nieoczekiwany gość (ten od dodatkowego talerza) i uszczuplę wasze zapasy
Zapisane
virtusan
Wiadomości: 1633
Katowice
fan vintage
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #66 :
22 Grudnia 2014, 17:43:49 »
Kurna chata, niech was diabli... Zazdraszczam... Mięsiwo przednie... Ja chcę kiełbę i boczuś
Zapisane
Tomek
Maraf
Wiadomości: 1233
Poznań
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #67 :
23 Grudnia 2014, 12:15:53 »
Ach wy mięsozercy....
Ja sam też lubię
od czasu do czasu
zwłaszcza na rybach coś takiego przkąsić. Generalnie na codzień jestem jaroszem (to ladne staroploskie słowo miast wegetarianin) I powiem wam, że to wciąga.... I ma wiele plusów zdrowotnych zwłaszcza, szczególnie dla tych co mają kłopoty z nadwagą. Ponadto jest po prostu b.smaczne ! Jako sybaryta nie lubię sie umartwiać. Nadto wbrew pozorom żarcie wychodzi taniej i mniej sie trzeba narobić. Na poczatek zacznijcie od zielonych szejkow
http://surojadek.com/zielone-koktajle/
Jeśli chcecie zgłębić temat ten głebiej nabądzcie tą ksiązeczkę
http://www.empik.com/zielony-eliksir-zycia-boutenko-victoria,p1065827937,ksiazka-p?gclid=Cj0KEQiAwuSkBRC7qKq8rr7796sBEiQA5VnSuIV0lRtRIcWW7MEILn-8f3LJuk7uhgZdXPBmsDgUv2caAuWh8P8HAQ
Smacznego !
M.
Zapisane
coincidentia oppositorum...
Klayman
Wiadomości: 674
Warszawa
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #68 :
02 Stycznia 2015, 13:26:40 »
Jacku, ja robię golonkę w takim razie i myślę, że się dogadamy ...
Zapisane
Pozdrawiam
Klay
jaca
Wiadomości: 3661
Jelenia Góra
multi-obsesja
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #69 :
05 Stycznia 2015, 20:07:20 »
Cytat: Klayman on 02 Stycznia 2015, 13:26:40
Jacku, ja robię golonkę w takim razie i myślę, że się dogadamy ...
Ok
Zapisane
Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
Strony:
1
...
3
4
[
5
]
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Wędkarstwo Castingowe
-----------------------------
=> Ogólne
=> Doniesienia znad wody
=> Sprzętowe
=> Rod building/Lure building
=> Off Topic
=> Wędkarstwo muchowe
-----------------------------
Sprzedam/kupię/zamienię
-----------------------------
=> Sprzedam/Kupię/Zamienię
=> Sprzedam - ogłoszenia komercyjne
Ładowanie...