http://www.multiplikator.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
14 Maja 2024, 13:26:57

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
GALERIA:
prosimy o publikowanie tylko tych zdjęć z rybami, które są zgodne z zasadą "no kill".
131180 wiadomości w 5714 wątkach, wysłane przez 2635 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Walterinalm
* Strona główna Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Multiplikator.pl
|-+  Wędkarstwo Castingowe
| |-+  Off Topic (Moderatorzy: Urso, Pike)
| | |-+  Zabawy w kuchni
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 3 4 [5] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zabawy w kuchni  (Przeczytany 29407 razy)
Klayman

Wiadomości: 674


Warszawa


« Odpowiedz #60 : 17 Listopada 2014, 12:49:06 »

Jacku, jak będę kolejne robił to dam znać Wink raz w miesiącu mniej więcej mi takowe wyjeżdżają z piekarnika Smiley

Dzięki - lizanie monitora było największym komlementem  Laughing
Zapisane

Pozdrawiam
Klay
zygus

Wiadomości: 411


Piła


« Odpowiedz #61 : 20 Grudnia 2014, 21:38:18 »

Przepis zasłyszany chyba w TV. Dotyczył łososia, ja robię z tęczaka.
40% octu ryżowego
60% sosu sojowego
świeży starty imbir

Mieszamy ocet ryżowy z sosem sojowym, dodajemy świeży, starty imbir. Pstrąga/łososia (surowego) kroimy na cienkie plasterki. Układamy w czymś i zalewamy mieszanką octu, sosu sojowego i imbiru. Po ok. pół godzinie nadaje się do zjedzenia. Można podawać z ryżem. Proporcje sosu i octu ryżowego podałem orientacyjnie, proponuję eksperymentować. Podobnie czas marynowania - im dłużej tym bardziej ryba będzie 'ugotowana'. Smacznego.

Testowałem w tym roku jakiś czas temu  Wink przepis pierwsza klasa
Zapisane

Marines Casting Team
jaca

Wiadomości: 3661


Jelenia Góra

multi-obsesja


« Odpowiedz #62 : 22 Grudnia 2014, 16:39:24 »

Pozostało, jedynie kupić karpia i w te Święta będzie czym "zakąszać"  Roll Eyes 
Zapisane

Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
BOB

Wiadomości: 3530


Warszawa

Robert


« Odpowiedz #63 : 22 Grudnia 2014, 17:05:27 »

Co prawda to prawda  ok Grin
Zapisane

NIECH SIĘ WĘDKI GNĄ A NIE ŁAMIĄ
wełpa

Wiadomości: 1770


Schneidemühl


« Odpowiedz #64 : 22 Grudnia 2014, 17:22:58 »

Pozostało, jedynie kupić karpia i w te Święta będzie czym "zakąszać"  Roll Eyes 
Karpia? Fe karp jest, jutro jadę na sandałka jak nie złowię to kupię.
A mięsko przednio wygląda, ja w tym roku nie mam czasu pilnować jadę po odbiór gotowego dobra.
Zapisane

Bo człowiek bez pasji nudzi swoją duszę.
minecjusz

Wiadomości: 955


Orzechowo


« Odpowiedz #65 : 22 Grudnia 2014, 17:39:31 »

Lepiej nie wklejajcie tych zdjęć, bo do któregoś z was przyjadę na święta jako nieoczekiwany gość (ten od dodatkowego talerza) i uszczuplę wasze zapasy Laughing ok
Zapisane
virtusan

Wiadomości: 1633


Katowice

fan vintage


« Odpowiedz #66 : 22 Grudnia 2014, 17:43:49 »

Kurna chata, niech was diabli... Zazdraszczam... Mięsiwo przednie... Ja chcę kiełbę i boczuś  Cry
Zapisane

Tomek
Maraf

Wiadomości: 1233

Poznań


« Odpowiedz #67 : 23 Grudnia 2014, 12:15:53 »

Ach wy mięsozercy.... Wink Ja sam też lubię od czasu do czasu zwłaszcza na rybach  coś takiego przkąsić. Generalnie  na codzień jestem jaroszem (to ladne staroploskie słowo miast wegetarianin)  I powiem wam, że to wciąga.... I ma wiele plusów zdrowotnych zwłaszcza, szczególnie dla tych co mają kłopoty z nadwagą. Ponadto jest po prostu b.smaczne !  Jako sybaryta nie lubię sie umartwiać. Nadto wbrew pozorom żarcie wychodzi taniej  i mniej sie trzeba narobić. Na poczatek zacznijcie od zielonych szejkow http://surojadek.com/zielone-koktajle/ Jeśli chcecie zgłębić temat ten głebiej nabądzcie tą ksiązeczkę http://www.empik.com/zielony-eliksir-zycia-boutenko-victoria,p1065827937,ksiazka-p?gclid=Cj0KEQiAwuSkBRC7qKq8rr7796sBEiQA5VnSuIV0lRtRIcWW7MEILn-8f3LJuk7uhgZdXPBmsDgUv2caAuWh8P8HAQ Smacznego !
M.
Zapisane

coincidentia oppositorum...
Klayman

Wiadomości: 674


Warszawa


« Odpowiedz #68 : 02 Stycznia 2015, 13:26:40 »

Jacku, ja robię golonkę w takim razie i myślę, że się dogadamy ...  Laughing

 Beer
Zapisane

Pozdrawiam
Klay
jaca

Wiadomości: 3661


Jelenia Góra

multi-obsesja


« Odpowiedz #69 : 05 Stycznia 2015, 20:07:20 »

Jacku, ja robię golonkę w takim razie i myślę, że się dogadamy ...  Laughing

 Beer
Ok  ok Beer Beer Beer
Zapisane

Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
Strony: 1 ... 3 4 [5] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!