http://www.multiplikator.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
29 Kwietnia 2024, 20:57:57

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
GALERIA:
prosimy o publikowanie tylko tych zdjęć z rybami, które są zgodne z zasadą "no kill".
131180 wiadomości w 5714 wątkach, wysłane przez 2633 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Candyjjr
* Strona główna Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Multiplikator.pl
|-+  Wędkarstwo Castingowe
| |-+  Off Topic (Moderatorzy: Urso, Pike)
| | |-+  Zabawy w kuchni
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zabawy w kuchni  (Przeczytany 29399 razy)
JJ

Wiadomości: 3591


Jabłonna


« Odpowiedz #30 : 23 Października 2007, 20:36:13 »

Czosnek to nie problem, po zgnieceniu daje się dość łatwo obrać.
Zapisane

Pozdrawiam
megatrans

Wiadomości: 40


Słupsk

Wodny świat


« Odpowiedz #31 : 23 Października 2007, 21:09:43 »

Nie jestem o tym przekonany do końca. Próbowałem różnych patentów i najwięcej czasu zabierało mi zawsze obranie czosnku. Przyjmując (w zależności od rodzaju wojsk, ich przeznaczenia i funkcji), że stan osobowy drużyny wynosi od 3 do 15 ludzi, to podana w przepisie ilość wystarczy zaledwie dla 7-8 z nich na jedno posiedzenie. Myślę, że jest ona minimalną, dla której warto robić bałagan w kuchni. To tylko i wyłącznie uwaga na marginesie tego postu.
Pozdrowienia
@megatrans 
Zapisane
seniormarek

Wiadomości: 266

Śląsk Mysłowice


« Odpowiedz #32 : 25 Października 2007, 22:32:52 »

PANOWIE JESTEŚCIE WIELCY!!!!!!
Zapisane
megatrans

Wiadomości: 40


Słupsk

Wodny świat


« Odpowiedz #33 : 26 Października 2007, 22:09:46 »

Czołem Koledze Zamker'owi,

w dniu wczorajszym przerobiliśmy wg Twojego przepisu ca 2 kg cebuli. Uwzględniając całokształt zagadnień związanych z  procesem produkcji oraz występującą różnicę czasową pomiędzy Morągiem , a Słupskiem stwierdzam, że w dniu dzisiejszym do godz. 22:00 ok. 1,5 kg cebuli w wyrobie gotowym zostało zniszczone. Wymieniona mieszanka został niezwykle ciepło przyjęta poprzez szacowne zgromadzenie wedkujących inaczej (fani kołowrotka z ruchumą szpulą)

Kijek masz do odbioru u Pani: 

Svitlana Milyanovska - Export Maneger  Cheesy

kom. 669 998 050
POL-MOT Warfama S.A.
ul. Fabryczna 21
11-040  Dobre Miasto

Pozdrowienia
@megatrans
Zapisane
zamki

Wiadomości: 5673


u siebie


« Odpowiedz #34 : 26 Października 2007, 22:34:28 »

Cytat: megatrans
Czołem Koledze Zamker'owi,

w dniu wczorajszym przerobiliśmy wg Twojego przepisu ca 2 kg cebuli. Uwzględniając całokształt zagadnień związanych z  procesem produkcji oraz występującą różnicę czasową pomiędzy Morągiem , a Słupskiem stwierdzam, że w dniu dzisiejszym do godz. 22:00 ok. 1,5 kg cebuli w wyrobie gotowym zostało zniszczone. Wymieniona mieszanka został niezwykle ciepło przyjęta poprzez szacowne zgromadzenie wedkujących inaczej (fani kołowrotka z ruchumą szpulą)

 Cieszę się, że smakuje. ok Laughing Beer U mnie dzisiaj do gotowości bojowej na jutrzejszy wieczór postawione zostało około 1,5kg. Laughing

Cytat: megatrans
Kijek masz do odbioru u Pani: 

Svitlana Milyanovska - Export Maneger  Cheesy

kom. 669 998 050
POL-MOT Warfama S.A.
ul. Fabryczna 21
11-040  Dobre Miasto

Pozdrowienia
@megatrans

 Wielkie dzieki  zanotowane ale niestety skocze dopiero w poniedziałek. Undecided pozdrawiam zbyszek Beer
Zapisane

www.morskietrocie.e-fora.pl
Debili siać nie trzeba-sami się rodzą !!! SZOK !!!
 Jak jadę na ryby to ja nic nie muszę,  jak ja jadę na ryby to ja nawet ryb łowić  nie muszę. !
JJ

Wiadomości: 3591


Jabłonna


« Odpowiedz #35 : 03 Listopada 2007, 19:31:50 »

@megatrans, sos zrobiony. Ze względu na brak ostrej papryki musiałem użyć zamienników - ostry sos chili i ostra papryka w proszku. Wyszło palce lizać ok

Zbyszek, cebulka też zrobiona. Chyba za dobrze układałem, bo mi zostało połowę zalewy Smiley
Zapisane

Pozdrawiam
megatrans

Wiadomości: 40


Słupsk

Wodny świat


« Odpowiedz #36 : 04 Listopada 2007, 11:30:56 »

@megatrans, sos zrobiony. Ze względu na brak ostrej papryki musiałem użyć zamienników - ostry sos chili i ostra papryka w proszku. Wyszło palce lizać ok

No to pozostaje mi życzyć smacznego. Myślę, że to dobry dodatek do różnego rodzaju mięs. Powiem Tobie, że ja w tym roku zaszalałem i przygotowałem sos z 25 kg papryki. Zajęło mi to prawie 2 dni. Jeszcze raz samcznego
@megatrans
Zapisane
zamki

Wiadomości: 5673


u siebie


« Odpowiedz #37 : 04 Listopada 2007, 15:30:15 »

Cytat: JJ
Zbyszek, cebulka też zrobiona. Chyba za dobrze układałem, bo mi zostało połowę zalewy Smiley

  To trzeba dokroić drugie tyle cebulki i zalać pozostałością  Laughing Laughing Laughing Fishing Beer Beer Mi też często zostaje zalewa bo z pazerności zrobię za dużo  Laughing Laughing Laughing
Zapisane

www.morskietrocie.e-fora.pl
Debili siać nie trzeba-sami się rodzą !!! SZOK !!!
 Jak jadę na ryby to ja nic nie muszę,  jak ja jadę na ryby to ja nawet ryb łowić  nie muszę. !
JJ

Wiadomości: 3591


Jabłonna


« Odpowiedz #38 : 04 Listopada 2007, 16:19:39 »

Nie zmarnowała się Grin
Zapisane

Pozdrawiam
zamki

Wiadomości: 5673


u siebie


« Odpowiedz #39 : 04 Listopada 2007, 16:27:46 »

Cytat: JJ
Nie zmarnowała się Grin

 Tego byłem pewny. Laughing ok Fishing Beer Beer
Zapisane

www.morskietrocie.e-fora.pl
Debili siać nie trzeba-sami się rodzą !!! SZOK !!!
 Jak jadę na ryby to ja nic nie muszę,  jak ja jadę na ryby to ja nawet ryb łowić  nie muszę. !
Michumm

Wiadomości: 1730


Nysa/Wrocław


« Odpowiedz #40 : 04 Listopada 2007, 18:46:52 »

Jarku, podaj przepis jeszcze na te Twoje papryczki, wiesz które. Smiley

W occie czy kiszone? Sorry, ale cosik ostatnio sklerozę mam, chyba na bilobil już czas... Smiley

Kawa ze śmietanką czy bez?
Poproszę z tym i z tym.
Zapisane

Nie wedka czyni wedkarza.




Maraf

Wiadomości: 1233

Poznań


« Odpowiedz #41 : 20 Grudnia 2007, 15:42:59 »

Widzę, że @JJ smakuje a więc przepis udostępniam wszystkim. Święta idą - smacznego

SOLA ZE SZPINAKIEM

surowce

Paczka filetow mrożonych z soli, paczka mrożonego szpinaku(moga byc tez brokuły) oliwa(dobra !), ser gorgonzola 250-300g na paczke filetow(moze byc inny plesniowy, ale gorgonzola zdecydowanie najlepsza), śmietana 18% cebula lub białe cześci pora, czosnek, sól ew pieprz i inne przyprawy, ale niekoniecznie

1. szpinak rozmrozić bardzo dobrze odsaczyć ( to podstawa aby sie udało. Zagotowć króciotko z solą(NaCl :-)pieprzem(jak kto lubi) czosnkiem(ilosci jak kto lubi, ja osobiscie wole bez przypraw i pieprzu  czosnku mimimalnie) Jesli brokuly to sparzone wrzątkiem 3minuty.

 2. Sole rozmrozić i delikatnie , króciotko obsmażyć razem z uprzednio "zblanszowaną" na patelni cebulą lub białą czescią pora (moim zdaniem lepszy por)

3. Ser (uprzednio obrawszy go ze skórki, ktora sie nie rozpuszcza)rozpuścić w rondelku ze smietana 18% na gesty sos

4. Do płaskiego , żarodpornego naczynia przełożyc najpierw sole, potem szpinak, na koncu zaś polać sosem, tak aby szpinak byl przykryty

5. Całość włożyc do rozgrzanego piekarnika i piec do czasu jak sos serowy zarumnieni sie lekko

SMACZNEGO !  Smiley

Zapisane

coincidentia oppositorum...
Sith
Redaktor/Moderator
*****
Wiadomości: 541


Pyrzyce

Eat, Sleep, ... Go Fishing


« Odpowiedz #42 : 20 Grudnia 2007, 17:10:21 »

Poniżej moja propozycja:

LIN W ŚMIETANIE

Etap I:
Liny (ok. 2 - 2,5 kg) poporcjować doprawić solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć.

Etap II:
Na tym samym tłuszczu, na którym smażyliśmy ryby (jeżeli będzie go za dużo to odlać) zeszklić 3 duże cebule pokrojone w ćwierćtalarki. Następnie dolać śmietanę ok. 400 g i całość przesmażyć. śmietany można dodawać w zależności ile chcemy otrzymać sosu. Doprawić odrobiną Vegety albo podobnej przyprawy i w razie potrzeby jeszcze pieprzem i solą.

Pod koniec smażenia dodać dużo posiekanego kopru.

Etap III:
Na dno naczynia układamy warstwę ryby, następnie polewamy ją zrobionym sosem i tak warstwami ryba-sos układamy całość do końca.

Etap IV:
Czekamy ok 0,5-1 godziny aby wszystko się przegryzło.
Następnie podajemy ciepłe na stół z pieczywem. Wyciągamy z lodówki schłodzoną "książkę"  Grin: - czytamy i spożywamy w miłym towarzystwie, delektując się smakiem.

SMACZNEGO!!!
Zapisane


"Catch and Release - fishing is a lot like golf. You don't have to eat the ball to have a good time"
BLOG
jaca

Wiadomości: 3661


Jelenia Góra

multi-obsesja


« Odpowiedz #43 : 20 Grudnia 2007, 17:38:31 »

Poniżej moja propozycja:

LIN W ŚMIETANIE

Etap I:
Liny (ok. 2 - 2,5 kg) poporcjować doprawić solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć.

Etap II:
Na tym samym tłuszczu, na którym smażyliśmy ryby (jeżeli będzie go za dużo to odlać) zeszklić 3 duże cebule pokrojone w ćwierćtalarki. Następnie dolać śmietanę ok. 400 g i całość przesmażyć. śmietany można dodawać w zależności ile chcemy otrzymać sosu. Doprawić odrobiną Vegety albo podobnej przyprawy i w razie potrzeby jeszcze pieprzem i solą.

Pod koniec smażenia dodać dużo posiekanego kopru.

Etap III:
Na dno naczynia układamy warstwę ryby, następnie polewamy ją zrobionym sosem i tak warstwami ryba-sos układamy całość do końca.

Etap IV:
Czekamy ok 0,5-1 godziny aby wszystko się przegryzło.
Następnie podajemy ciepłe na stół z pieczywem. Wyciągamy z lodówki schłodzoną "książkę"  Grin: - czytamy i spożywamy w miłym towarzystwie, delektując się smakiem.

SMACZNEGO!!!
Przepis godny wypróbowania, muszę kupić liny ok ok ok
Ps. Wolał bym, do tej potrawy, "przeczytać" Trylogię Grin 
Zapisane

Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
Sith
Redaktor/Moderator
*****
Wiadomości: 541


Pyrzyce

Eat, Sleep, ... Go Fishing


« Odpowiedz #44 : 20 Grudnia 2007, 18:30:33 »


Ps. Wolał bym, do tej potrawy, "przeczytać" Trylogię Grin 

Można i encyklopedię 20 tomową - kwestia wytrzymałości na "absorpcję wiedzy"  Wink ok
Zapisane


"Catch and Release - fishing is a lot like golf. You don't have to eat the ball to have a good time"
BLOG
Strony: 1 2 [3] 4 5 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!