Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
29 Kwietnia 2024, 20:57:57
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:
Szukanie zaawansowane
GALERIA:
prosimy o publikowanie tylko tych zdjęć z rybami, które są zgodne z zasadą "no kill".
131180
wiadomości w
5714
wątkach, wysłane przez
2633
użytkowników
Najnowszy użytkownik:
Candyjjr
Forum Multiplikator.pl
Wędkarstwo Castingowe
Off Topic
(Moderatorzy:
Urso
,
Pike
)
Zabawy w kuchni
« poprzedni
następny »
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
Autor
Wątek: Zabawy w kuchni (Przeczytany 29399 razy)
JJ
Wiadomości: 3591
Jabłonna
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #30 :
23 Października 2007, 20:36:13 »
Czosnek to nie problem, po zgnieceniu daje się dość łatwo obrać.
Zapisane
Pozdrawiam
megatrans
Wiadomości: 40
Słupsk
Wodny świat
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #31 :
23 Października 2007, 21:09:43 »
Nie jestem o tym przekonany do końca. Próbowałem różnych patentów i najwięcej czasu zabierało mi zawsze obranie czosnku. Przyjmując (w zależności od rodzaju wojsk, ich przeznaczenia i funkcji), że stan osobowy drużyny wynosi od 3 do 15 ludzi, to podana w przepisie ilość wystarczy zaledwie dla 7-8 z nich na jedno posiedzenie. Myślę, że jest ona minimalną, dla której warto robić bałagan w kuchni. To tylko i wyłącznie uwaga na marginesie tego postu.
Pozdrowienia
@megatrans
Zapisane
seniormarek
Wiadomości: 266
Śląsk Mysłowice
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #32 :
25 Października 2007, 22:32:52 »
PANOWIE JESTEŚCIE WIELCY!!!!!!
Zapisane
megatrans
Wiadomości: 40
Słupsk
Wodny świat
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #33 :
26 Października 2007, 22:09:46 »
Czołem Koledze Zamker'owi,
w dniu wczorajszym przerobiliśmy wg Twojego przepisu ca 2 kg cebuli. Uwzględniając całokształt zagadnień związanych z procesem produkcji oraz występującą różnicę czasową pomiędzy Morągiem , a Słupskiem stwierdzam, że w dniu dzisiejszym do godz. 22:00 ok. 1,5 kg cebuli w wyrobie gotowym zostało zniszczone. Wymieniona mieszanka został niezwykle ciepło przyjęta poprzez szacowne zgromadzenie wedkujących inaczej (fani kołowrotka z ruchumą szpulą)
Kijek masz do odbioru u Pani:
Svitlana Milyanovska - Export Maneger
kom. 669 998 050
POL-MOT Warfama S.A.
ul. Fabryczna 21
11-040 Dobre Miasto
Pozdrowienia
@megatrans
Zapisane
zamki
Wiadomości: 5673
u siebie
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #34 :
26 Października 2007, 22:34:28 »
Cytat: megatrans
Czołem Koledze Zamker'owi,
w dniu wczorajszym przerobiliśmy wg Twojego przepisu ca 2 kg cebuli. Uwzględniając całokształt zagadnień związanych z procesem produkcji oraz występującą różnicę czasową pomiędzy Morągiem , a Słupskiem stwierdzam, że w dniu dzisiejszym do godz. 22:00 ok. 1,5 kg cebuli w wyrobie gotowym zostało zniszczone. Wymieniona mieszanka został niezwykle ciepło przyjęta poprzez szacowne zgromadzenie wedkujących inaczej (fani kołowrotka z ruchumą szpulą)
Cieszę się, że smakuje.
U mnie dzisiaj do gotowości bojowej na jutrzejszy wieczór postawione zostało około 1,5kg.
Cytat: megatrans
Kijek masz do odbioru u Pani:
Svitlana Milyanovska - Export Maneger
kom. 669 998 050
POL-MOT Warfama S.A.
ul. Fabryczna 21
11-040 Dobre Miasto
Pozdrowienia
@megatrans
Wielkie dzieki zanotowane ale niestety skocze dopiero w poniedziałek.
pozdrawiam zbyszek
Zapisane
www.morskietrocie.e-fora.pl
Debili siać nie trzeba-sami się rodzą !!! SZOK !!!
Jak jadę na ryby to ja nic nie muszę, jak ja jadę na ryby to ja nawet ryb łowić nie muszę. !
JJ
Wiadomości: 3591
Jabłonna
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #35 :
03 Listopada 2007, 19:31:50 »
@megatrans, sos zrobiony. Ze względu na brak ostrej papryki musiałem użyć zamienników - ostry sos chili i ostra papryka w proszku. Wyszło palce lizać
Zbyszek, cebulka też zrobiona. Chyba za dobrze układałem, bo mi zostało połowę zalewy
Zapisane
Pozdrawiam
megatrans
Wiadomości: 40
Słupsk
Wodny świat
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #36 :
04 Listopada 2007, 11:30:56 »
Cytat: JJ on 03 Listopada 2007, 19:31:50
@megatrans, sos zrobiony. Ze względu na brak ostrej papryki musiałem użyć zamienników - ostry sos chili i ostra papryka w proszku. Wyszło palce lizać
No to pozostaje mi życzyć smacznego. Myślę, że to dobry dodatek do różnego rodzaju mięs. Powiem Tobie, że ja w tym roku zaszalałem i przygotowałem sos z 25 kg papryki. Zajęło mi to prawie 2 dni. Jeszcze raz samcznego
@megatrans
Zapisane
zamki
Wiadomości: 5673
u siebie
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #37 :
04 Listopada 2007, 15:30:15 »
Cytat: JJ
Zbyszek, cebulka też zrobiona. Chyba za dobrze układałem, bo mi zostało połowę zalewy
To trzeba dokroić drugie tyle cebulki i zalać pozostałością
Mi też często zostaje zalewa bo z pazerności zrobię za dużo
Zapisane
www.morskietrocie.e-fora.pl
Debili siać nie trzeba-sami się rodzą !!! SZOK !!!
Jak jadę na ryby to ja nic nie muszę, jak ja jadę na ryby to ja nawet ryb łowić nie muszę. !
JJ
Wiadomości: 3591
Jabłonna
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #38 :
04 Listopada 2007, 16:19:39 »
Nie zmarnowała się
Zapisane
Pozdrawiam
zamki
Wiadomości: 5673
u siebie
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #39 :
04 Listopada 2007, 16:27:46 »
Cytat: JJ
Nie zmarnowała się
Tego byłem pewny.
Zapisane
www.morskietrocie.e-fora.pl
Debili siać nie trzeba-sami się rodzą !!! SZOK !!!
Jak jadę na ryby to ja nic nie muszę, jak ja jadę na ryby to ja nawet ryb łowić nie muszę. !
Michumm
Wiadomości: 1730
Nysa/Wrocław
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #40 :
04 Listopada 2007, 18:46:52 »
Cytat: JJ on 23 Października 2007, 19:26:04
Cytat: Michumm on 15 Października 2007, 15:48:38
Jarku, podaj przepis jeszcze na te Twoje papryczki, wiesz które.
W occie czy kiszone? Sorry, ale cosik ostatnio sklerozę mam, chyba na bilobil już czas...
Kawa ze śmietanką czy bez?
Poproszę z tym i z tym.
Zapisane
Nie wedka czyni wedkarza.
Maraf
Wiadomości: 1233
Poznań
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #41 :
20 Grudnia 2007, 15:42:59 »
Widzę, że @JJ smakuje a więc przepis udostępniam wszystkim. Święta idą - smacznego
SOLA ZE SZPINAKIEM
surowce
Paczka filetow mrożonych z soli, paczka mrożonego szpinaku(moga byc tez brokuły) oliwa(dobra !), ser gorgonzola 250-300g na paczke filetow(moze byc inny plesniowy, ale gorgonzola zdecydowanie najlepsza), śmietana 18% cebula lub białe cześci pora, czosnek, sól ew pieprz i inne przyprawy, ale niekoniecznie
1. szpinak rozmrozić bardzo dobrze odsaczyć ( to podstawa aby sie udało. Zagotowć króciotko z solą(NaCl :-)pieprzem(jak kto lubi) czosnkiem(ilosci jak kto lubi, ja osobiscie wole bez przypraw i pieprzu czosnku mimimalnie) Jesli brokuly to sparzone wrzątkiem 3minuty.
2. Sole rozmrozić i delikatnie , króciotko obsmażyć razem z uprzednio "zblanszowaną" na patelni cebulą lub białą czescią pora (moim zdaniem lepszy por)
3. Ser (uprzednio obrawszy go ze skórki, ktora sie nie rozpuszcza)rozpuścić w rondelku ze smietana 18% na gesty sos
4. Do płaskiego , żarodpornego naczynia przełożyc najpierw sole, potem szpinak, na koncu zaś polać sosem, tak aby szpinak byl przykryty
5. Całość włożyc do rozgrzanego piekarnika i piec do czasu jak sos serowy zarumnieni sie lekko
SMACZNEGO !
Zapisane
coincidentia oppositorum...
Sith
Redaktor/Moderator
Wiadomości: 541
Pyrzyce
Eat, Sleep, ... Go Fishing
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #42 :
20 Grudnia 2007, 17:10:21 »
Poniżej moja propozycja:
LIN W ŚMIETANIE
Etap I:
Liny (ok. 2 - 2,5 kg) poporcjować doprawić solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć.
Etap II:
Na tym samym tłuszczu, na którym smażyliśmy ryby (jeżeli będzie go za dużo to odlać) zeszklić 3 duże cebule pokrojone w ćwierćtalarki. Następnie dolać śmietanę ok. 400 g i całość przesmażyć. śmietany można dodawać w zależności ile chcemy otrzymać sosu. Doprawić odrobiną Vegety albo podobnej przyprawy i w razie potrzeby jeszcze pieprzem i solą.
Pod koniec smażenia dodać dużo posiekanego kopru.
Etap III:
Na dno naczynia układamy warstwę ryby, następnie polewamy ją zrobionym sosem i tak warstwami ryba-sos układamy całość do końca.
Etap IV:
Czekamy ok 0,5-1 godziny aby wszystko się przegryzło.
Następnie podajemy ciepłe na stół z pieczywem. Wyciągamy z lodówki schłodzoną "książkę"
: - czytamy i spożywamy w miłym towarzystwie, delektując się smakiem.
SMACZNEGO!!!
Zapisane
"Catch and Release - fishing is a lot like golf. You don't have to eat the ball to have a good time"
BLOG
jaca
Wiadomości: 3661
Jelenia Góra
multi-obsesja
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #43 :
20 Grudnia 2007, 17:38:31 »
Cytat: Sith on 20 Grudnia 2007, 17:10:21
Poniżej moja propozycja:
LIN W ŚMIETANIE
Etap I:
Liny (ok. 2 - 2,5 kg) poporcjować doprawić solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć.
Etap II:
Na tym samym tłuszczu, na którym smażyliśmy ryby (jeżeli będzie go za dużo to odlać) zeszklić 3 duże cebule pokrojone w ćwierćtalarki. Następnie dolać śmietanę ok. 400 g i całość przesmażyć. śmietany można dodawać w zależności ile chcemy otrzymać sosu. Doprawić odrobiną Vegety albo podobnej przyprawy i w razie potrzeby jeszcze pieprzem i solą.
Pod koniec smażenia dodać dużo posiekanego kopru.
Etap III:
Na dno naczynia układamy warstwę ryby, następnie polewamy ją zrobionym sosem i tak warstwami ryba-sos układamy całość do końca.
Etap IV:
Czekamy ok 0,5-1 godziny aby wszystko się przegryzło.
Następnie podajemy ciepłe na stół z pieczywem. Wyciągamy z lodówki schłodzoną "książkę"
: - czytamy i spożywamy w miłym towarzystwie, delektując się smakiem.
SMACZNEGO!!!
Przepis godny wypróbowania, muszę kupić liny
Ps. Wolał bym, do tej potrawy, "przeczytać" Trylogię
Zapisane
Życie jest jak bieg na sto metrów, im szybciej biegniesz tym szybciej się kończy
Sith
Redaktor/Moderator
Wiadomości: 541
Pyrzyce
Eat, Sleep, ... Go Fishing
Odp: Zabawy w kuchni
«
Odpowiedz #44 :
20 Grudnia 2007, 18:30:33 »
Cytat: jaca on 20 Grudnia 2007, 17:38:31
Ps. Wolał bym, do tej potrawy, "przeczytać" Trylogię
Można i encyklopedię 20 tomową - kwestia wytrzymałości na "absorpcję wiedzy"
Zapisane
"Catch and Release - fishing is a lot like golf. You don't have to eat the ball to have a good time"
BLOG
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Wędkarstwo Castingowe
-----------------------------
=> Ogólne
=> Doniesienia znad wody
=> Sprzętowe
=> Rod building/Lure building
=> Off Topic
=> Wędkarstwo muchowe
-----------------------------
Sprzedam/kupię/zamienię
-----------------------------
=> Sprzedam/Kupię/Zamienię
=> Sprzedam - ogłoszenia komercyjne
Ładowanie...